Khasiat dan Kelebihan Alfalfa Complex Shaklee

 

Mungkin ramai yang sudah mengetahui supplemen Alfalfa Complex Shaklee. Antara kebaikan Alfalfa Complex adalah sebagai ‘milkbooster’ untuk ibu-ibu menyusu. Di sini saya ingin kongsikan lagi Khasiat dan Kelebihan Alfalfa Complex Shaklee.

alfalfa

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan baja bebas kimia.

Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

alfalfa-1

Alfalfa membekalkan nutrisi yang kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ianya sangat kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

Anda tahu tak, 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi menyamai segelas susu.

Khasiat dan Kelebihan Alfalfa Complex Shaklee

  • Untuk detoks – Dapat menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, usus dan darah
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air. (athlete’s foot) dengan berkesan
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka panjang alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.  Hanya alfalfa mengandungi saponin yang bertindak seperti span yang boleh menyerap kolesterol.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman, kembung, gastrik dan sembelit
  • Melegakan keletihan – melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/merawat atritis – melegakan atritis dan kesakitan

Untuk info lanjut hubungi kami di ummuzain.com di talian;

SMS/Whatsapp/Telegram : Lyd Othman (019-8099621)

Pengedar Shaklee Kuching, Sarawak. (ID: 892196).  Turut menyediakan khidmat Cash On Delivery (COD) bagi kawasan sekitar Kuching.   Juga penghantaran menggunakan perkhidmatan bas bagi negeri Sarawak dan Kurier ke Seluruh Malaysia.

Salam Sayang,

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s