Khasiat Garlic Complex Shaklee

garlic

Bawang putih memang amat sinonim dalam masakan kita. Anda tahu tak, bawang putih mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan. Disebabkan banyak khasiat dan manfaat, bawang putih telah dihasilkan dalam bentuk tablet iaitu Garlic Complex Shaklee bagi memudahkan pemakanan terutama bagi yang tidak gemar untuk makan bawang putih begitu sahaja.

garlic-complex

Proses penghasilan Garlic Complex Shaklee adalah secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba bagi memastikan pengekalan Allicin aktif. Perisa herbanya juga terhasil daripada kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint. Ianya juga mengandungi vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas bawang putih segar.

Khasiat Garlic Complex Shaklee

  • Antibiotik yang Selamat dan Semulajadi – Selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman dan virus.
  • Menghalang Alergi – Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
  • Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.
  • Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Membantu masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
  • Menstabilkan tekanan darah tinggi – Kajian menunjukkan 2 – 4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi.
  • Menurunkan kolesterol – Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
  • Detoksifikasi – Mampu mengeluarkan merkuri dan plumbum dengan pantas dari tubuh. Melindungi sel-sel darah dari dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
  • Mencegah kanser – Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kanser – NItrosamine
  • Menstabilkan glukos – Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh.

Untuk info lanjut dan mendapatkan  Garlic Complex Shaklee, sila hubungi kami di ummuzain.com di talian;

SMS/Whatsapp/Telegram : Lyd Othman (019-8099621)

Pengedar Shaklee Kuching, Sarawak. (ID: 892196).  Turut menyediakan khidmat Cash On Delivery (COD) bagi kawasan sekitar Kuching.   Juga penghantaran menggunakan perkhidmatan bas bagi negeri Sarawak dan Kurier ke Seluruh Malaysia.

Salam Sayang,

signature

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s