Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C Jenama Lain

Vitamin C Shaklee berbeza dengan vitamin C jenama lain yg ada dijual di luar sana.

Apa yang membezakan vitamin C Shaklee dengan yg lain ialah ia merupakan vita-C semulajadi pertama didunia yang bertindak secara “Sustained Release” iaitu pelepasan vitamin c secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam.Oleh sebab tu ia dinamakan Vita C Plus Sustained Released.
.
14355771_881050555363896_3407810933442362252_n
Tahukah Anda?

Apabila anda makan sebiji vit c 500mg shaklee ,ia akan berada dlm tubuh kita dalam tempoh yg lama di mana setiap 5 jam, sebanyak 100mg daripada 1 bij tablet (mengandungi 500mg Vitamin C) yang bersamaan 7 1/2 biji oren dilepaskan ke dalam badan kita. So tidak berlaku pembaziran kerana badan hanya mampu menyerap 100mg dlm sejam. Kalau tiada sustained release 100mg diserap, bakinya keluar dari air kencing.

Vitamin C Shaklee atau lebih tepat Vita C Plus Sustained Released adalah 100% semulajadi, halal, selamat dan berkesan kerana semua produk shaklee menjalani ujian-ujian klinikal (ujian ke atas manusia) sebelum dipasarkan.

Jika diambil 2 kali sehari (2 biji sehari), Sustained Release Vita-C dapat mengekalkan paras Vitamin C plasma selama lebih 24 jam.
Jom tengok manfaat vitamin C dari segi kecantikan dan kesihatan:

1) Kecantikan:
Mencantikkan kulit:
Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.
Membentuk kolagen:
Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

2) Kesihatan :
Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells untuk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Ok.Sekarang ANDA dah tahu perbezaan dan manfaat Vitamin C Shaklee berbanding dengan vitamin C yang lain.Jadi, pilihlah Vitamin C Shaklee untuk kesan dan manfaat yang lebih baik.


Untuk info lanjut dan mendapatkan, sila hubungi kami di ummuzain.com di talian;

SMS/Whatsapp/Telegram : Lyd Othman (019-8099621)

Pengedar Shaklee Kuching, Sarawak. (ID: 892196).  Turut menyediakan khidmat Cash On Delivery (COD) bagi kawasan sekitar Kuching.   Juga penghantaran menggunakan perkhidmatan bas bagi negeri Sarawak dan Kurier ke Seluruh Malaysia.

Salam Sayang;

signature

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s