Tips Cergas Bertenaga, Berpuasa di Bulan Ramadhan

InsyaAllah Bulan Ramadhan akan tiba tak lama lagi. Di bulan Ramadhan lah kita akan berpuasa dan Juga mengambil peluang untuk beribadah serta mengerjakan tugas-tugas harian. Kita memerlukan badan yang sihat dan cergas supaya dapat mengerjakan ibadah puasa sepanjang Ramadhan kelak. Jadi, hari ini saya nak berkongsi sedikit Tips untuk kekal cergas bertenaga berpuasa sepanjang Ramadhan … Continue reading Tips Cergas Bertenaga, Berpuasa di Bulan Ramadhan

TINGKATKAN MOTIVASI ANDA DENGAN SHAKLEE

HILANG MOTIVASI TIADA SEMANGAT! 😭😭😭😭 Tau tak kekurangan motivasi dalam diri berkait rapat dgn kekurangan aktiviti neurotransmitter dalam otak? Neurotransmitter adalah bahan kimia otak yang menyampaikan maklumat di seluruh otak dan badan kita. Dia dah bagitau, malas lahh, tak da motivasi lahhhh,, jadinya semua anggota badan dan sel saraf pun ikut sama..lemahh laa semua nyaaa.... … Continue reading TINGKATKAN MOTIVASI ANDA DENGAN SHAKLEE

Glisemik Indeks Rendah Mengekalkan Tahap Gula Yang Sihat

Bagi pesakit diabetes, kandungan gula di dalam darah adalah tinggi. Sebab tu darahnya likat. Keadaan ini menyebabkan rintangan insulin di mana glukosa tidak dapat di bawa ke dalam sel untuk ditukarkan menjadi tenaga. Jadi, pesakit diabetes memang perlu sangat-sangat mengawal kandungan gula di dalam darah. ESP adalah salah satu antara produk yang amat sesuai untuk … Continue reading Glisemik Indeks Rendah Mengekalkan Tahap Gula Yang Sihat

ESP Shaklee Sumber Protein Berasaskan Kacang Soya

Assalamualaikum. Tahukah anda bahawa Energizing Soy Protein (ESP) diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.  Kacang Soya yang digunakan oleh Shaklee adalah "non-GMO" (non Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.  Satu tin ESP 850g dihasilkan … Continue reading ESP Shaklee Sumber Protein Berasaskan Kacang Soya