Nyanyuk Dapat Dielak?

Nyanyuk @ Alzheimer Selalu kita dengar nyanyuk ni adalah untuk orang tua. Adakah betul orang tua sahaja yg nyanyuk? Nyanyuk adalah penyakit lupa dan sampai tahap kronik tidak dapat mengingati apa2..selalunya penyakit nyanyuk yg kronik seseorang itu hanya ingat masa silam dan sampai bertindak seperti bayi semula. Sebenarnya bukan orang tua sahaja yg boleh nyanyuk. … Continue reading Nyanyuk Dapat Dielak?

TINGKATKAN MOTIVASI ANDA DENGAN SHAKLEE

HILANG MOTIVASI TIADA SEMANGAT! 😭😭😭😭 Tau tak kekurangan motivasi dalam diri berkait rapat dgn kekurangan aktiviti neurotransmitter dalam otak? Neurotransmitter adalah bahan kimia otak yang menyampaikan maklumat di seluruh otak dan badan kita. Dia dah bagitau, malas lahh, tak da motivasi lahhhh,, jadinya semua anggota badan dan sel saraf pun ikut sama..lemahh laa semua nyaaa.... … Continue reading TINGKATKAN MOTIVASI ANDA DENGAN SHAKLEE

INGIN PUTIH DALAM MASA 5 HARI??

Baca iklan macam ni mesti rasa teruja nak beli kan. Sapa tak nak putih dan kulit cantik dalam masa singkat. Tapi apakah bahan dalam skincare tu sampai cepat sangat effect nya. Takut takut nanti lain pulak jadinya. Kebanyakan produk di pasaran mengandungi paraben dan juga merkuri yang amat merbahaya untuk kita. Apakata pilih skincare yg … Continue reading INGIN PUTIH DALAM MASA 5 HARI??

Glisemik Indeks Rendah Mengekalkan Tahap Gula Yang Sihat

Bagi pesakit diabetes, kandungan gula di dalam darah adalah tinggi. Sebab tu darahnya likat. Keadaan ini menyebabkan rintangan insulin di mana glukosa tidak dapat di bawa ke dalam sel untuk ditukarkan menjadi tenaga. Jadi, pesakit diabetes memang perlu sangat-sangat mengawal kandungan gula di dalam darah. ESP adalah salah satu antara produk yang amat sesuai untuk … Continue reading Glisemik Indeks Rendah Mengekalkan Tahap Gula Yang Sihat

Sertai kami di UmmuZain Group

Alhamdulillah. Kami di ummuzain group ingin membuka peluang untuk anda untuk menyertai keluarga shaklee kami. Anda berminat untuk bisnes, tetapi tidak tahu apa-apa? Jangan risau, kami juga seperti anda dahulu. Kami takkan membiarkan anda terkapai-kapai mencari hala tuju anda dalam bisnes ini. Bagi anda yang mempunyai semangat dan hati yang tekad serta serius untuk berbisnes, … Continue reading Sertai kami di UmmuZain Group

Ecosanoids dan Anti Radang

Pernah dengar tak Ecosanoids? Mungkin tak pernah kan? Sebab lyd pun baru dengar juga ni..Ilmu baru untuk hari ni. 😀 Omega - 3 dan 6 menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara bahan yang terdapat di dalam eicosanoids adalah prostaglandins. Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan . Eicosanoids yang dihasilkan oleh … Continue reading Ecosanoids dan Anti Radang

Khasiat Biji Labu

Cerita pasal labu. Macam-macam kita boleh buat dengan labu. Dijadikan sayur, pengat, kuih, puree..macam2 kan..sebab labu tu sedap dimakan. Tau tak biji labu pun banyak khasiatnya juga! Tapi kita selalu buang je biji labu tu. Sebab tu biji labu adalah antara salah satu ramuan di dalam nutriferon Shaklee. Kelebihan Nutriferon Shaklee merupakan satu alternatif untuk … Continue reading Khasiat Biji Labu